ŠTA JE MEDICINSKI TURIZAM?

ŠTA JE MEDICINSKI TURIZAM?

Medicinski turizam podrazumeva putovanje ljudi u druge države radi lečenja (obavljanja medicinskih tretmana ili operativnih zahvata). Koreni medicinskog turizma datiraju daleko iz prošlosti. Kamen temeljac ovoj specifičnoj grani turizma postavili su Sumeri izgradnjom zdravstvenih kompleksa oko termalnih izvora. Tradiciju su svakako nastavili Rimljani i stari Grci.

Tumačenje medicinskog turizma danas je daleko kompleksnije i podrazumeva širok spektar medicinskih usluga  koje se pružaju putniku-pacijentu pri lečenju u inostranstvu.

Značajno učešće u međunarodnim turističkim kretanjima ima medicinski turizam.  Medicinski turizam se postepeno razvija i u Srbiji. Svе učestalija je saradnja sa zdravstvenim ustanovama i  renomiranim klinikama u svetu.

Postoje mnogobrojni razlozi zbog kojih pacijenti odlučuju da svoje lečenje nastave u inostranstvu, prvenstveno zbog primene novih metoda lečenja kao i komfora koji im se pruža tokom lečenja

Uloga Elite medical-a u organizaciji lečenja u inostranstvu

Elite medical pruža podršku klijentima koji žele da odu na lečenje u inostranstvo. Naš zadatak je da obezbedimo kontakt, pripremimo dokumentaciju prevedenu na jezik zemlje u kojoj se obavlja lečenje kao i kompletnu asistenciju i pomoć u komunikaciji pacijenta i lekara sve do povratka na beogradski aerodrom.

Visok standard medicinskih usluga, stručno i ljubazno osoblje na čelu sa visoko kvalifikovanim profesorima-lekarima, opremljenost bolnica sa savremenom tehnologijom, visok komfor boravka su neke od prednosti naših poslovnih saradnika u Rusiji, Nemačkoj i Turskoj. Obaveza Elite medical-a pored pružanja neophodnih informacija pacijentima je i kompletiranje celokupne dokumentacije.

Pacijenti koji žele samostalno da se leče u inostranstvu nailaze na puno poteškoća. Najučestaliji problemi sa kojima se pacijenti mogu susresti su nerazumevanje jezika i medicinske terminologije, zakazivanje sigurnih termina za prijem na lečenje jer su klinike prebukirane i redovnim putem pojedinac dugo čeka na prijem. Navedeni problemi mogu da uzrokuju stres za pacijenta i upravo ovde Elite Medical ima značajnu ulogu. Naša saradnja sa navedenim medicinskim institucijama otkloniće svaki Vaš stah od neizvesnosti i učiniti da se dostojanstveno i sigurno osećate.

Obratite se Elite medical-u da pronađe adekvatnu kliniku sa jedinstvenim metodama lečenja za Vašu bolest. Naš iskusni stručni tim će Vas pratiti od odluke da putujete na lečenje do povratka u Beograd.

Poklonite našem timu poverenje mi ćemo ga opravdati.

Leave a Reply